Persberichten
Rensenpark Emmen bruist van kunst en cultuur tijdens de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen staan te popelen om samen een groot cultureel feest neer te zetten van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark. Niet alleen deze twee partijen gaan samenwerken maar het hele kunst- en cultuurveld is betrokken bij het festival.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een driedaags festival dat georganiseerd wordt door vijf partners uit de wereld van kunst en cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CKB Emmen, De Kunstbeweging en Unplug & play Artiestenvereniging. Het festival heeft als doel een uitnodigende, inspirerende creatieve plek te creëren waar vraag en aanbod op het gebied van kunst & cultuur bij elkaar komen. De samenwerking binnen het project levert een prachtig en zeker divers programma op. Mede door deze samenwerking en de locatie van het festival, ontstaat een prachtige ‘olievlek’ op het gebied van kunst en cultuur. Zo doen de bewoners van het Rensenpark mee met activiteiten, ateliers worden opengesteld en iedereen kan deelnemen aan workshops. Kenniscafé Emmen en Filmhuis Emmen zorgen voor een inhoudelijk programma. De Grote Kerk heeft in hetzelfde weekend klassieke optredens en op zondag is ook het Shanty en Seasong Festival. Op vrijdagavond 7 september is er een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een aantal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding. De ambitie van de organisatie is om er een bruisend festival van te maken dat aansprekend is voor heel Drenthe.

Broedplaats kunst en cultuur
Dit jaar is gekozen voor het Rensenpark als locatie voor de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Het concept van de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition sluit goed aan bij de visie die de gemeente voor ogen heeft met het park: een creatieve broedplaats rond kunst, cultuur en innovatie waar ervaren, ontmoeten en meedoen centraal staan en waar steeds wat nieuws te beleven is. Tijdens het driedaagse festival wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten, verrassende optredens en workshops. Voor jong en oud is er iets te beleven. 

Meedoen met en aan cultuur
De gekozen insteek sluit bovendien aan bij de ambities voor kunst en cultuur zoals beschreven in de Cultuurnota ‘Van Goede Grond 2018-2021’. Daarom steunt Gemeente Emmen het initiatief met een subsidie van €100.000,-. Cultuurwethouder Robert Kleine: “Door de samenwerking van beide evenementen wordt een nog breder publiek aangesproken en bovendien is dit culturele evenement een publiekstrekker voor toeristen. Iedereen moet mee kunnen doen aan en met cultuur in onze gemeente!”

Voor iedereen
Zowel lokale als nationaal bekende talenten krijgen een podium. De Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is voor iedereen die van kunst en cultuur houdt. Zo is er een cultuurmarkt waar je informatie kunt krijgen over van alles op het gebied van kunst en cultuur. In alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben. Er is een interactief kidsplein met activiteiten en workshops. Er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Rensenpark Emmen bruist van samenwerking op het gebied van kunst en cultuur tijdens de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition.

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen staan te popelen om samen een groot cultureel feest neer te zetten. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark. Niet alleen deze twee partijen gaan samenwerken maar het hele kunst- en cultuurveld wordt betrokken bij het festival.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een driedaags festival dat georganiseerd wordt door vijf partners uit de wereld van kunst & cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CKB Emmen, De Kunstbeweging en Unplug & play Artiestenvereniging. Het festival heeft als doel een uitnodigende, inspirerende creatieve plek te creëren waar vraag en aanbod op het gebied van kunst & cultuur bij elkaar komen. De samenwerking binnen het project levert een prachtig en zeker divers programma op. Maar mede door deze samenwerking en de locatie van het festival, ontstaat een prachtige ‘olievlek’ op het gebied van kunst en cultuur. Zo doen de bewoners van het Rensenpark mee met activiteiten, ateliers worden opengesteld en er worden workshops gegeven. Kenniscafé Emmen en Filmhuis Emmen zorgen voor een inhoudelijk programma. De Grote Kerk heeft in hetzelfde weekend klassieke optredens. In ditzelfde weekend vindt op zondag ook het Shanty en Seasong Festival plaats. Op vrijdagavond 7 september is er een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een aantal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding.

Broedplaats kunst en cultuur
Dit jaar is er gekozen voor het Rensenpark als locatie voor de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Het concept van de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition sluit perfect aan bij de visie wat de gemeente voor ogen heeft met het park; een creatieve broedplaats rond kunst, cultuur en innovatie waar ervaren, ontmoeten en meedoen centraal staat en waar steeds wat nieuws te beleven is. Tijdens het driedaagse festival wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten, verrassende optredens en workshops. Voor jong en oud is er iets te beleven.

Voor iedereen
Zowel lokale als nationaal bekende talenten krijgen een podium. De Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is voor iedereen van iedereen die van kunst en cultuur houdt. Zo is er een cultuurmarkt waar je informatie kunt krijgen over van alles op het gebied van kunst en cultuur. In alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben. Er is een interactief kidsplein met activiteiten en workshops. Er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rineke Marwitz (06-13565833) of Marchien Brons (06-22007795) of per mail via info@uitmarktemmen.nl

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq slaan handen ineen om één groot cultureel feest neer te zetten in het Rensenpark.

Het belooft één groot feest te worden tijdens het tweede weekend van september. De organisatoren van de twee succesvolle festivals hebben de handen ineen geslagen, Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark.

Tijdens Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten en verrassende optredens. Voor jong en oud is er  iets te beleven. Er is een cultuurmarkt en in alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Er zijn diverse podia, er is een kidsplein met activiteiten en workshops, er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor bezoekers gratis te bezoeken.

Culinaire belevenis
Ook op culinair gebied kun je je laten inspireren en  verrassen. Er zijn foodtrucks met bijzondere, unieke en ambachtelijke hapjes en gerechten. En uiteraard kun je genieten van een heerlijke bbq op het bbq plein.

Cultuurmarkt en jongerenprogramma
De gezamenlijke organisatoren van de culturele uitmarkt willen bezoekers kennis laten maken met het brede aanbod van kunst en cultuur in Emmen en hen uitdagen om mee te doen op zaterdag 8 september. Ook het grote aanbod van de amateurverenigingen en culturele ondernemers in Emmen en de omringende dorpen presenteert  zich en laten hun activiteiten zien door middel van optredens, presentaties en workshops. Voor jongeren wordt op vrijdagavond 7 september een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een tweetal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding.

Samenwerking
Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een samenwerking tussen ATLAS Theater, Bibliotheek, CBK, De Kunstbeweging, Loods13 en Unplug & play Artiestenvereniging.

In ditzelfde weekend vindt op zondag ook het Shanty en Seasong Festival plaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rineke Marwitz (06-13565833) of Marchien Brons (06-22007795) of per mail via info@uitmarktemmen.nl