Atlas Theater pakt uit tijdens Emmer uitmarkt: Henk Westbroek, Bouke en Stéphanie Struijk

De opening van het nieuwe culturele seizoen van Emmen gaat in het eerste weekend van september gepaard met de UITmarkt Emmen Stadsbbq Edition in het Rensenpark. Vast onderdeel is het podium van het Atlas Theater, waar zaterdag 7 september sneakpreviews te zien zijn van artiesten die de komende maanden op de planken van theater staan.

Het programma opent met een concert van het Noordpool Orkest waarin muziek van crooners centraal staat. Met songs van namen uit het verleden als Nat King Cole, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald, maar ook het heden: Jamie Cullum en Michael Bublé.

Stéphanie Struijk en Bouke
Aansluitend treedt singer-songwriter Stéphanie Struijk op. Zij kent het voormalige dierenpark als geen ander: vier jaar geleden speelde zij – toen nog als Stevie Ann – tijdens Festival De Opening op een podium bij het olifantenverblijf. Haar optreden dit jaar wordt gevolgd door muziek uit de zeventiger jaren, gedraaid door dj Schmutzige Harry van De Weltmeister. Ook staat een optreden van ‘Emmens trots’ Bouke op het programma.

Henk Westbroek en Joe Cocker
‘s Avonds is het Nederpop wat de klok slaat, dankzij de Nederpop All Stars die zanger Henk Westbroek als speciale gast mee naar Emmen nemen. Westbroek was jarenlang het boegbeeld van Het Goede Doel en medeverantwoordelijk voor hits als ‘België’, ‘Vriendschap’, ‘Alles Geprobeerd’ en ‘Nooduitgang’.

Daarna slingert de Joe Cocker Tribute Band de hits van de Engelse zanger het publiek in. De eind 2014 overleden zanger was vijftig jaar geleden een van de gezichten van het Woodstock Festival en scoorde vervolgens hits met ‘With A Little Help From My Friends’, ‘Summer In The City’, ‘Have A Little Faith In Me’ en ‘You Can Leave Your Hat On’.

Foute Uur van QMusic
Dj Jos Eggink zet vervolgens de boel op z’n kop met het Foute Uur van QMusic, een jaarlijks onderdeel van Voute Vrijdag in het Atlas Theater. Het Fabulous 90’s DJ Team sluit het programma af met muziek uit de jaren negentig.

Emmer Uitmarkt met Erwin Java en band.

Het tweede weekend van september staat het Rensenpark geheel in het teken van Uitmarkt Emmen Stadsbbq Edition. Liefst drie dagen lang is het muziek, kunst, cultuur en lekker eten en drinken wat de klok slaat. Elke dag krijgt een eigen accent en dus een eigen sfeer.

Zo staat de vrijdagavond 6 september in het teken van blues en barbecue. Namens de stichting Uitmarkt Emmen vertelt Jannet Westebring: „Een van de publiekstrekkers op de vrijdag is blueszanger Ralph de Jongh. De Jongh legt zijn hele ziel bloot tijdens zijn concerten, op een manier zoals alleen hij dat kan. Een blueszanger pur sang die regelmatig een van de beste singer-songwriters van Nederland genoemd wordt. Hij is dé Nederlandse ontdekking van de blues in de 21e eeuw.”

Cultuurverblijf No Mans Land programmeert dit jaar voor het eerst mee op Uitmarkt Emmen. Kartrekkers Harrie Wegkamp en Harm Jan van Oosten maken zich sterk voor een cultuur -en poppodium in het oude olifantenverblijf. Zij geven Emmen een voorproefje. Van Oosten laat weten: „Wij zitten vol plannen en hebben enorm zin om het publiek kennis te laten maken. Tijdens de Uitmarkt zullen wij bijvoorbeeld het Noorderlicht festival presenteren dat van 23 november tot en met 22 december in het Rensenpark zal staan, maar daarover later meer. Onze focus gaat nu eerst naar de Uitmarkt. Vol trots zetten wij een paar bijzondere acts neer, die volgens ons voor vernieuwing zorgen. Voor ons is dit een mooie manier om het publiek kennis te laten maken met de stichting Cultuurverblijf No Man’s Land. Op 6 september presenteren wij talentvolle acts zoals Darlyng, de Gelukszoekers, The Thightropes en uit Berlijn komt singer-songwriter Leelo.”

The Thightropes uit Groningen is een trio dat weet hoe er gespeeld moet worden. Hun optredens zitten vol met ter plekke geïmproviseerde stukken met veel soul. Daarnaast komt Darlyn uit Amsterdam. De bandleden brengen een mix van pop-, indie- en folkmuziek en maken een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren zestig en zeventig. Zangeres Diwa Meijman laat haar grote vocale talent in volle glorie horen en vertrouwt daarbij op een groovende ritmesectie, die goed kan stuwen en op andere momenten voor een laid back sound zorgt.

Westebring vult aan: „Een van de grote highlights op de vrijdagavond is niemand minder dan Erwin Java plus zijn band. Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby + Blizzards.

Emmer Uitmarkt moet groot feest worden!

De Emmer Uitmarkt staat vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september op het menu. De organisatie belooft één groot feest in hartje Vlinderstad.

Het culturele festival wordt gehouden in het Rensenpark, waar lokale, regionale en nationale artiesten hun opwachting maken. Er is een cultuurmarkt en in alle hoeken van het park kunnen bezoekers luisteren, kijken, genieten van optredens, deelnamen aan workshops en lekker eten.

Er zijn diverse podia, er is een kidsplein met activiteiten en workshops en er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. De vrijdagavond is gereserveerd voor bluesmuziek. Daarnaast is er vooral aandacht voor jongeren in samenwerking met jongerencentrum Jimmy’s en het project Podiumfrees. Voor de zaterdag en zondag belooft het Atlas Theater een afwisselend en spetterend programma, waaronder klassieke muziek, popmuziek, cabaret en theater. In de komende weken wordt bekend welke grote namen naar Emmen komen.

Kunst en cultuur
De culturele markt laat bezoekers op zaterdag kennismaken met het Emmer aanbod van kunst en cultuur en nodigt bezoekers uit om mee te doen. Amateurverenigingen en culturele ondernemers laten zich zien tijdens optredens, presentaties en workshops. Kinderen en jeugd kunnen hun hart ophalen in een uitgebreid programma met verschillende activiteiten, waaronder samen een duurzaam kunstproject maken.
De entree is overal gratis. Het complete programma van de Uitmarkt Emmen staat in augustus op www.uitmarktemmen.nl.

Rensenpark Emmen bruist van kunst en cultuur tijdens de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen staan te popelen om samen een groot cultureel feest neer te zetten van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark. Niet alleen deze twee partijen gaan samenwerken maar het hele kunst- en cultuurveld is betrokken bij het festival.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een driedaags festival dat georganiseerd wordt door vijf partners uit de wereld van kunst en cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CKB Emmen, De Kunstbeweging en Unplug & play Artiestenvereniging. Het festival heeft als doel een uitnodigende, inspirerende creatieve plek te creëren waar vraag en aanbod op het gebied van kunst & cultuur bij elkaar komen. De samenwerking binnen het project levert een prachtig en zeker divers programma op. Mede door deze samenwerking en de locatie van het festival, ontstaat een prachtige ‘olievlek’ op het gebied van kunst en cultuur. Zo doen de bewoners van het Rensenpark mee met activiteiten, ateliers worden opengesteld en iedereen kan deelnemen aan workshops. Kenniscafé Emmen en Filmhuis Emmen zorgen voor een inhoudelijk programma. De Grote Kerk heeft in hetzelfde weekend klassieke optredens en op zondag is ook het Shanty en Seasong Festival. Op vrijdagavond 7 september is er een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een aantal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding. De ambitie van de organisatie is om er een bruisend festival van te maken dat aansprekend is voor heel Drenthe.

Broedplaats kunst en cultuur
Dit jaar is gekozen voor het Rensenpark als locatie voor de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Het concept van de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition sluit goed aan bij de visie die de gemeente voor ogen heeft met het park: een creatieve broedplaats rond kunst, cultuur en innovatie waar ervaren, ontmoeten en meedoen centraal staan en waar steeds wat nieuws te beleven is. Tijdens het driedaagse festival wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten, verrassende optredens en workshops. Voor jong en oud is er iets te beleven. 

Meedoen met en aan cultuur
De gekozen insteek sluit bovendien aan bij de ambities voor kunst en cultuur zoals beschreven in de Cultuurnota ‘Van Goede Grond 2018-2021’. Daarom steunt Gemeente Emmen het initiatief met een subsidie van €100.000,-. Cultuurwethouder Robert Kleine: “Door de samenwerking van beide evenementen wordt een nog breder publiek aangesproken en bovendien is dit culturele evenement een publiekstrekker voor toeristen. Iedereen moet mee kunnen doen aan en met cultuur in onze gemeente!”

Voor iedereen
Zowel lokale als nationaal bekende talenten krijgen een podium. De Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is voor iedereen die van kunst en cultuur houdt. Zo is er een cultuurmarkt waar je informatie kunt krijgen over van alles op het gebied van kunst en cultuur. In alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben. Er is een interactief kidsplein met activiteiten en workshops. Er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Rensenpark Emmen bruist van samenwerking op het gebied van kunst en cultuur tijdens de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition.

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen staan te popelen om samen een groot cultureel feest neer te zetten. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark. Niet alleen deze twee partijen gaan samenwerken maar het hele kunst- en cultuurveld wordt betrokken bij het festival.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een driedaags festival dat georganiseerd wordt door vijf partners uit de wereld van kunst & cultuur in de gemeente Emmen: Atlas Theater, de Bibliotheek Emmen, CKB Emmen, De Kunstbeweging en Unplug & play Artiestenvereniging. Het festival heeft als doel een uitnodigende, inspirerende creatieve plek te creëren waar vraag en aanbod op het gebied van kunst & cultuur bij elkaar komen. De samenwerking binnen het project levert een prachtig en zeker divers programma op. Maar mede door deze samenwerking en de locatie van het festival, ontstaat een prachtige ‘olievlek’ op het gebied van kunst en cultuur. Zo doen de bewoners van het Rensenpark mee met activiteiten, ateliers worden opengesteld en er worden workshops gegeven. Kenniscafé Emmen en Filmhuis Emmen zorgen voor een inhoudelijk programma. De Grote Kerk heeft in hetzelfde weekend klassieke optredens. In ditzelfde weekend vindt op zondag ook het Shanty en Seasong Festival plaats. Op vrijdagavond 7 september is er een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een aantal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding.

Broedplaats kunst en cultuur
Dit jaar is er gekozen voor het Rensenpark als locatie voor de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Het concept van de Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition sluit perfect aan bij de visie wat de gemeente voor ogen heeft met het park; een creatieve broedplaats rond kunst, cultuur en innovatie waar ervaren, ontmoeten en meedoen centraal staat en waar steeds wat nieuws te beleven is. Tijdens het driedaagse festival wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten, verrassende optredens en workshops. Voor jong en oud is er iets te beleven.

Voor iedereen
Zowel lokale als nationaal bekende talenten krijgen een podium. De Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is voor iedereen van iedereen die van kunst en cultuur houdt. Zo is er een cultuurmarkt waar je informatie kunt krijgen over van alles op het gebied van kunst en cultuur. In alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben. Er is een interactief kidsplein met activiteiten en workshops. Er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rineke Marwitz (06-13565833) of Marchien Brons (06-22007795) of per mail via info@uitmarktemmen.nl

Uitmarkt Emmen en Stadsbbq slaan handen ineen om één groot cultureel feest neer te zetten in het Rensenpark.

Het belooft één groot feest te worden tijdens het tweede weekend van september. De organisatoren van de twee succesvolle festivals hebben de handen ineen geslagen, Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen. Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark.

Tijdens Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein, met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten en verrassende optredens. Voor jong en oud is er  iets te beleven. Er is een cultuurmarkt en in alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Er zijn diverse podia, er is een kidsplein met activiteiten en workshops, er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het hele weekend staat bol van kunst en cultuur. Het festival is voor bezoekers gratis te bezoeken.

Culinaire belevenis
Ook op culinair gebied kun je je laten inspireren en  verrassen. Er zijn foodtrucks met bijzondere, unieke en ambachtelijke hapjes en gerechten. En uiteraard kun je genieten van een heerlijke bbq op het bbq plein.

Cultuurmarkt en jongerenprogramma
De gezamenlijke organisatoren van de culturele uitmarkt willen bezoekers kennis laten maken met het brede aanbod van kunst en cultuur in Emmen en hen uitdagen om mee te doen op zaterdag 8 september. Ook het grote aanbod van de amateurverenigingen en culturele ondernemers in Emmen en de omringende dorpen presenteert  zich en laten hun activiteiten zien door middel van optredens, presentaties en workshops. Voor jongeren wordt op vrijdagavond 7 september een speciaal programma voor en door jongeren georganiseerd. Een tweetal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding.

Samenwerking
Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een samenwerking tussen ATLAS Theater, Bibliotheek, CBK, De Kunstbeweging, Loods13 en Unplug & play Artiestenvereniging.

In ditzelfde weekend vindt op zondag ook het Shanty en Seasong Festival plaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rineke Marwitz (06-13565833) of Marchien Brons (06-22007795) of per mail via info@uitmarktemmen.nl