programma zaterdag 10 september programma zaterdag 10 september
programma zaterdag 10 september programma zaterdag 10 september

In het Atlas theater

Kidsprogramma

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.
Dikkie Dik en de taart wordt om 15:30 uur & 16:30 uur gespeeld. Klik op de tijden om te reserveren.

Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker! Kikker zingt de leukste liedjes uit zijn eigen musicals en vertelt over de avonturen die hij beleeft met zijn vriendjes. Naar de bekende boeken van Max Velthuijs. Kikker wil graag lezen, net als Haas. En taarten bakken, net als Varkentje. Maar als het begint te regenen, en de huizen van zijn vriendjes onder water lopen, kan Kikker als de beste zwemmen! Kikker is moedig, en dát maakt Kikker echt Kikker! Na de voorstelling is een meet & greet met Kikker!

 Kikker zingt en leest voor wordt om 13:00 & 14:30 uur gespeeld. Klik op de tijden om te reserveren.

De kinderen kunnen uitgebreid spelen in de creatieve Prentenboekenstad in de foyer van het ATLAS Theater. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten. Ongemerkt spelen en sjouwen de kinderen zo urenlang door de stad, alleen of samen met elkaar. Het festival wordt een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’, opa’s en oma’s of de oppas. Tussen 13.00 – 17.00 uur (reserveren niet nodig)

Previewavond

Graag nodigen we je uit voor een previewavond van theaterseizoen 2021/2022. We nemen je mee in de nieuwe programmering en laten je genieten van maar liefst vijf live previews.

Je maakt kennis met Kirsten van Teijn, Glodi Lugungu, Jeroens Clan, Pieternel en Ed Struijlaart die komend seizoen in het ATLAS Theater te zien zijn. Veelbelovende talenten die steeds meer bekendheid krijgen en nog niet eerder in Emmen zijn geweest!

in de Muziekkoepel

muziekkoepel emmen

Spoken word performers

Simone Viola
Simone is geboren en getogen in Emmen. Vers afgestudeed aan het cibap in Zwolle, is ze nu op weg naar de kunstacademie. Maar naast al dat kunstzinnige gedoe is ze nog altijd bezig met schrijven.
 
Eva Broekmann
Niet iedereen neemt dagelijkse dingen waar. Eva Broekmann zet met haar teksten de luisteraar op een ander been. De verrassing van onopgemerkte werelden schuilt in de twist die ze haar observaties geeft. Wie anders kijkt, ziet meer.

in de grote kerk

Grote kerk cultureel

 • Emmens Mannenkoor o.l.v. Carina Vinke
 • Exposities (die aanwezig zijn en brochure nieuwe seizoen)
 • Orgel Henk Stekelenburg
 • Magnificat koor o.l.v. Daniël Rouwkema
 • Zang en Gamba duo Carina Vinke en Marit Broekroelofs
 • Viool en Cello duo Annet Verboom en Teodora Nedyalkova
 • Piano Ferry Wijma

The bake shop

Anousha | 20.00 – 20.30 uur
Een jonge singer-songwriter, wiens muziek om één ding draait: authenticiteit!

Saint Martinez | 21.00 – 21.45 uur
Geïnspireerd door bands als Rival Sons, The Dead Weather, Kill It Kid en Cuby+Blizzards, spelen ze hun eigen nummers met hun eigen sound.

Seb Zukini | 22.30 – 23.15 uur
Uiteenlopende rocktunes met vooral 90’s invloeden met een hoog volume.

in het Rensenpark

writer’s block emmen

Street art tour

Ontdek het getransformeerde olifantenverblijf.

Ga mee met een enthousiaste gids en ontdek de grootste street art locatie van Drenthe. In het weekend van 18 tot 20 juni hebben 35 (inter)nationale en lokale street art en graffiti kunstenaars uit Nederland en België het oude Olifantenverblijf in het voormalig dierenpark in Emmen volledig getransformeerd tot een kleurrijke masterpiece. De ruim 2500 vierkante meter aan gezette kunstwerken in en om het verblijf maakt deze locatie een indrukwekkend geheel om doorheen te lopen. Zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 11.00 en 17.00 uur kun je als een exclusief inkijkje krijgen in deze nieuwe kleurenoase, die anders niet toegankelijk is. Wees er op tijd bij, want er is beperkt plek!

 • Exclusief inkijkje bij de nieuwe werken
 • Ervaren Street Art gidsen
 • De verhalen achter de werken
 • Mogelijkheid om de mooiste foto’s te maken
 • Praktische informatie

Rensenpark, bij de ingang van het Olifantenverblijf, naast Loods13. Bekijk de plattegrond van het Rensenpark hier.

Dit is een Free tour. Aan het einde van de tour betaal je wat je de tour waard vindt! Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken.

Wij lopen in kleine groepjes, zodat je onderling afstand tot elkaar kunt bewaren. Dit zorgt er ook voor dat het sneller vol zit. Dus wacht niet te lang met aanmelden.

CBK Emmen

Beeldende Kunst – samen kunstwerk bouwen, Community Art en expositie naderhand op het Olifanteneiland.

Iedereen kan meedoen met het maken van kunstwerken die gezamenlijk een expositie zullen vormen op het olifanteneiland.

Workshops Vogel-Vrij / ZOOkeeper

Rensentheater Emmen

Ode aan 't plat

Dion van der Scheer
Gitarist bij fifth wheel, en dialectmuziek als liefhebber. Als kind al fan van Normaal en ondertussen fan van andere dialect artiesten. Hij laat het publiek kennis maken met diverse muziek in het dialect in een kleine intieme setting. Kom, luuster, geniet!

Loods13

Ik heb het tegen jou

Een voorstelling die gaat over miscommunicatie in de zoektocht naar intimiteit. Ik heb het tegen jou is een ultiem intieme ervaring doordat het publiek via een koptelefoon de gesproken teksten en muziek te horen krijgt.

De personages zoeken hoe ze zich kunnen openstellen voor iemand zonder zichzelf te verliezen. Of ze willen zich graag verliezen in een ander, maar die ander is er niet. Of ze willen hetzelfde, maar verstaan elkaar niet. Meer informatie over de voorstelling kun je hier vinden.

De Nachtwacht van Emmen

De Nachtwacht is klaar en wij maken een doorstart met schilderijen van Vincent van Gogh en als nieuw groot spektakelstuk de Legende van Rembrandt. Daarnaast kunt u de amateur schilders aan het werk zien met het naschilderen van de 35 zelfportretten van Vincent van Gogh en andere schilderwerken van van Gogh.

Filmhuis Emmen

Filmhuis Emmen vertoont al 25 jaar mooie, goede, spannende en komische films en docu’s in Emmen en omstreken. Films, die je meestal niet ziet in de grote bioscoopketens, maar die zeker de moeite van het kijken waard zijn! Op de Uitmarkt kunt u ’s middag even uitblazen bij een korte (historische, teken-, animatie film). ’s Avonds vertonen we de swingende docufilm Twenty Feet From Stardom, over de achtergrondzangeressen van wereldsterren als Bruce Springsteen, Stevie Wonder en Mick Jagger. Wat zou popmuziek zijn zonder hun riffs, refreinen en harmonieën?

Urban arts mm

13.30 – 17.00 uur
Op het pleintje voor – en in Rensentheater vinden allerlei gratis workshops plaats in de disciplines DJ. Streetart, Beatbox, Rap en Hiphop/ Breakdance.

14.00 / 15.00 / 16.00 uur
Showcase op het centrale podium met o.a. rap, hiphopdans, beatbox en DJ.

in de Bibliotheek emmen

De kunstbeweging

De culturele wereld is weer open! 
Iedereen heeft zin in concerten, voorstellingen en festivals en films. 
En natuurlijk ook om zelf weer bezig te gaan met dansen, zingen, theater maken, schilderen, fotograferen… Kortom, met alles wat het leven kleurrijk en afwisselend maakt. Wat is er in Emmen te doen op het gebied van culturele activiteiten?
 Op www.cultuurmarktplaatsemmen.nl staat een toegankelijk overzicht van dansscholen, orkesten, koren en muziekverenigingen én het enorme culturele cursusaanbod in Emmen.

Bibliotheek Emmen

Bouw technische LEGO-modellen en programmeer deze via de tablet. Natuurlijk is er ook ruimte om je eigen LEGO-creaties te maken.
Tijd: 13.00 – 16.00 uur

In de bibliotheek worden 2 workshops ‘Deel je gerecht’ georganiseerd. Welke ingrediënten gebruiken we? En waarom? Is het gezond? Gezond hoeft niet duur te zijn! Wil je zelf aan de slag? Hoe vind je gezonde gerechten op internet? Hoe deel je dit met vrienden en familie? Dit alles willen we graag op 11 september laten zien.

Tijd: 11.00 – 12.00 & 14.00 – 15.00 uur

In gesprek met levende boeken.
14.00 | Interview Bouke
14.15 uur | Muziek Josje Boetzkes & Ko van Tilburg
14.30 | Interview Michel Jansen van FC Emmen
14.45 | Muziek Josje Boetzkes & Ko van Tilburg
15.00 | Interview Istahil Abdulahi
15.15 | Muziek Josje Boetzkes & Ko van Tilburg

Stroomlab Emmen

Escape room

In één week in de zomer hebben jonge makers in ons STROOMlab hard gewerkt om een escape room te maken. De resultaten daarvan kan je komen bekijken, maar anders dan een gewoon kan je natuurlijk zelf ook proberen de puzzels en raadsels proberen op te lossen.

Presentatie Cultuur Marktplaats Emmen

 

Brede School Emmen

'tik em aan- baan'

Kinderen leren na te denken over oorzaak en gevolg. Ze leren het principe zwaartekracht kennen en toepassen, evenals bewegings- en overbrengingsprincipes zoals hefbomen, scharnieren en slingers. Door te onderzoeken, experimenteren en overleggen bouwen ze een eigen actie-reactie baan.